Kloven zijn erg pijnlijk maar goed te behandelen door de cliënt zelf. Kloven ontstaan bij druk/ wrijving of verkeerde aansluiting van de hiel met uw schoen. Bij druk/wrijving of verkeerde schoenaansluiting kan een steunzool uw klachten verlichten.

Een kloof is een eeltrand die gebrokkeld en ingescheurd is. Vaak komen kloven aan de hielen voor. Uw huid scheurt in omdat er teveel druk ontstaat vanuit de eeltlaag. Oppervlakkige kloven beperken zich tot scheuren van de opperhuid, bij diepe kloven kunnen de scheuren doordringen tot in de diepe onderweefselcellagen, de randen zijn dan vaak verhard door eelt.

Kloven zijn erg pijnlijk en kunnen gepaard gaan met bloedingen.

Behandelen

Tijdens de voetbehandeling wordt pathologisch eelt handmatig (met een mesje) en/of machinaal verwijderd. Aan het einde van de behandeling volgt nog een voetmassage waarbij een lekker zachte en verzorgende voetcreme ingemasseerd wordt.

TIP:

  • vijl uw kloven met een eeltvijl (zo nodig twee keer per week ) dit kan met een keramische voetvijl ook onder de douche!
  • let op: gebruik geen open rasp waarmee u wonden kunt veroorzaken.
  • scrub daarna uw hielen totdat deze mooi glad zijn (slecht afgeronde hakken zorgen voor verkeerde druk en kunnen extra kloven veroorzaken!)
  • insmeren met olie of een vette crème

Doe dit twee week ( dus 4 behandelingen ) en u zult versteld van uzelf staan!

Voeten hebben veel aandacht nodig vooral tijdens extreme warmte en extreme kou, er zijn diverse voet producten te koop die een verzorgende werking hebben, vooral voor kloven zijn er diverse producten.

Producten

Voor de behandeling van Kloven zijn de volgende producten beschikbaar:

Prijslijst

Product
Prijs
keramische voetvijl € 15,70
klovencreme € 10,40
Laufwunder creme "verzorgend" € 6,20
Samenwerkende pedicures "klovencreme" € 10,40