Een ingroeiende nagel is enorm pijnlijk, de oorzaak van de pijn ligt aan het binnendringen van de nagelpunt in de nagelwal. Onder de nagelpunt vormt eerst eelt waarna de nagel de huid doorboort. Er kan een infectie ontstaan als de nagelpunt het weefsel binnendringt. Ontstoken ziet de teen er rood & gezwollen uit en de pijn is vaak ondraaglijk (zelfs in bed als de deken er op rust)
De meest voorkomende oorzaken zijn:
  • verkeerd afknippen van de nagel (hoekjes nooit weg knippen?)
  • te krappe schoenen of kousen
  • hyperhydrosis (teveel transpiratie)
  • vorm van de tenen en nagels

Behandelen:

Tijdens de behandeling wordt de ingroeiende nagel ingeknipt en weggefreesd, aan het eind van de behandeling wordt de ontstane lege ruimte opgevuld zodat de nagelgroei in goede banen wordt geleid. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om de nagel te behandelen en vooral goed te begeleiden bij het groeien.
let op:ontstoken ingroeiende nagels worden alleen behandeld na overleg met uw arts en na voetbaden met Biotex (werkt reinigend en ontsteking remmend).
Artsen verwijderen ingroeiende nagels ook operatief d.m.v. nagelrestrictie. Er wordt dan een stukje uit de wortel verwijderd soms blijft er een stukje wortel achter en ontstaat er een dwangnageltje.
Steeds vaker sturen artsen patiƫnten met een ingroeiende nagel door naar een Pedicure.